Hvordan treffer jeg målgruppen min på sosiale medier?

Dette er et spørsmål som mange stiller. Video i sosiale medier er effektfullt, det er den formen for innhold som fanger vår oppmerksomhet og skaper mest engasjement.

Å være synlig og skape engasjement i sosiale medier er vanskelig. Det er blitt vanskeligere å få målgruppens oppmerksomhet da vi til stadighet blir mer utålmodige og selekterer informasjon svært raskt. På bare 0,25 sekunder ser vi om et innlegge er relevant eller ikke. Vi er en «scrolle-generasjon» som raskt klarer å eliminere irrelevant innhold. Derfor er bevegelig innhold som film en av nøklene for å få målgruppens oppmerksomhet.

Facebook har endret sin algoritme, noe som gjør det enda vanskeligere å nå ut til sin målgruppe. Facebook ønsker med dette å belønne de som deler godt innhold, ved å gi dem synlighet, og film i sosiale medier er noe Facebook liker veldig godt. Du kan lese mer om det her!

Mobil og video i sosiale medier

Mobilbruken vokser blant brukerne på sosiale medier, det vil si at vi ikke bare konkurrerer om oppmerksomheten blant andre annonsører, vi konkurrerer også med omgivelsene til forbrukeren/målgruppen.

Så hva må til for å få oppmerksomheten til målgruppen på sosiale medier? Svaret er video! Bruk av video i sosiale medier er en av nøklene for å treffe målgruppen med ditt budskap.

Videoinnhold av god kvalitet, som er tilpasset målgruppen, er det innholdet som skaper mest engasjement på sosiale medier.

For å nå folk i sosiale medier i dag må avsender tenke film/bevegelige bilder. Det er derfor viktig å legge inn filmproduksjon i markedsføringsbudsjettet.

For å skape innhold som er mobiltilpasset er det viktig å tenke «mobil først». Når vi sitter på mobilen gjør vi som regel andre ting samtidig, noe som gjør at vi får inn mange impulser samtidig. Vi er på sosiale medier når vi vasker huset, venter på bussen, går tur med hunden eller pusser tennene. Da er film den beste måten å få målgruppens oppmerksomhet på.

Filmer som er korte, som etablerer budskapet innen 10 sekunder, som inneholder tekst og teksting har større sannsynlighet for å skape engasjement enn andre former for innlegg og annonser.

Kort oppsummert skal videoer i sosiale medier være:

  • Korte
  • Eksplosive
  • Tydelig budskap
  • Innhold som er på målgruppens premisser
  • Mobiltilpasset
  • Man skal forstå hva budskapet er uten lyd (80% ser film uten lyd)
  • Teksting
  • Tydelig og gjennomtenkt story
  • God kvalitet

Ønsker du mer informasjon og hjelp til produksjon av filmer? Ta kontakt med oss, vi hjelper deg gjerne! Vi er et produksjonsbyrå med mye erfaring innen filmproduksjon og tar gjerne en prat med deg om ditt behov rundt produksjon av film.

Kontaktinformasjon:
Leder for kommunikasjon & sosiale medier
Tina Smedberg Harsheim
mail: tina@snoball.no
tlf: 97137172

Ytterligere kontaktinformasjon finner du her!

Eller ønsker du å lese mer om Snöball Film, kan du gjøre det her.